Реформування харчування в закладі освіти

         Актуальним питанням в роботі є реформування шкільного харчування з метою збереження здоров’я здобувачів освіти. Здорові діти сьогодні – здорові дорослі завтра. 

         Педагогічні працівники, класні керівники, батьки активно залучились до реформи шкільного харчування, яка містить в собі кардинально нові підходи до харчування школярів.

        В закладі пройшли засідання «круглого столу», нарада при директорі «Про реформування шкільного харчування, визначеного Національною стратегією розбудови безпечного й здорового освітнього середовища в Новій українській школі, схваленої указом Президента України від 25 травня 2020 року № 195/2020».

             Продовжуємо опрацьовувати в рамках реформи, створений інформаційний портал «Знаїмо» https://znaimo.gov.ua/, який функціонує з 15 грудня 2021 року. Надають свої пропозиції батьки, діти. На шкільному сайті розміщено матеріали під рубрикою «Ваші побажання стосовно доповнень порталу «Знаїмо»

          У школі відповідають за організацію харчування завідуюча їдальнею, сестра медична, заступник директора з навчально-виховної роботи. Саме вони стежать, щоб страви готувалися із дотриманням усіх рекомендацій у технологічних картках.

            Обговорюємо оновлене меню з батьками, яке затверджується щоденно.

           У меню, яке розробив кухар Євген Клопотенко, 160 страв, з яких ми обираємо найсмачніші за бажанням дітей та батьків. Рекомендується вживати менше хліба, цукру, солі.

           Щоденно в їдальні виставляється контрольна страва.

           Поступово переходимо на здорову їжу.

           Подобається нашим дітям смачна їжа!

    КОРИСНИЙ КАЛЕНДАР

    Що варто знати

    Січень

    Січень. Фокус місяця: пастернак, апельсин, квасоля, ріпчаста цибуля, картопля.

    Лютий

    Лютий. Фокус місяця: корінь петрушки, кольрабі, буряк, часник, яблуко.

    Березень

    Щойно завітає весна, на прилавках магазинів з’являється зелень, а значить, ми отримуємо можливість збагатити свій раціон вітамінами. Додавайте зелень до різних страв — як теплих, так і холодних.

    Березень. За годинниковою стрілкою зображено топінамбур, червоноголову капусту,банан, гречку, гарбузове насіння.

    Квітень

    У квітні на вулиці стає тепліше, природа поступово прокидається, а тепле сонечко мотивує більше часу перебувати на свіжому повітрі.

    Квітень. Зображено ревінь, молодий часник, сочевицю, зелену цибулю, овес.

    Травень

    Соковиті та яскраві — у травні нарешті з’являються перші в новому сезоні овочі й ягоди.

    Травень. Зображено спаржу, шпинат, спельту, качаний салат та цибулю-порей.

    Червень

    Фокус місяця: зелений горошок, редиска, полуниця, вишня і черешня, малина.

    червень

    Липень

    Фокус місяця місяця: броколі, кабачок, чорна смородина, аґрус, шовковиця

    липень

    Серпень

    Фокус місяця: баклажан, помідор, солодкий перець, персик, кавун

    серпень

    Вересень

    Вересень. Фокус місяця: огірок, молода кукурудза, інжир, виноград, волоський горіх.

    вересень

    Жовтень

    Жовтень. Фокус місяця: морква, гарбуз, ріпа, троянда, фундук.

    жовтень

    Листопад

    Листопад. Фокус місяця: червона редька, брюссельська капуста, шипшина, айва, насіння льону.

    листопад

    Грудень

    Грудень. Фокус місяця: корінь селери, петрушка, хурма, груша, качанні капусти.

    КОРИСНІПОСИЛАННЯ

    ЗНАЙТИНАС

    © 2022 . Всі права захищено. Розроблено веб-студією "Sigma"