Реформування харчування в закладі освіти
Актуальним питанням в роботі є реформування шкільного харчування з метою збереження здоров’я здобувачів освіти. Здорові діти сьогодні – здорові дорослі завтра.
Педагогічні працівники, класні керівники, батьки активно залучились до реформи шкільного харчування, яка містить в собі кардинально нові підходи до харчування школярів.
В закладі пройшли засідання «круглого столу», нарада при директорі «Про реформування шкільного харчування, визначеного Національною стратегією розбудови безпечного й здорового освітнього середовища в Новій українській школі, схваленої указом Президента України від 25 травня 2020 року № 195/2020».
Продовжуємо опрацьовувати в рамках реформи, створений інформаційний портал «Знаїмо» https://znaimo.gov.ua/, який функціонує з 15 грудня 2021 року. Надають свої пропозиції батьки, діти. На шкільному сайті розміщено матеріали під рубрикою «Ваші побажання стосовно доповнень порталу «Знаїмо»
У школі відповідають за організацію харчування завідуюча їдальнею, сестра медична, заступник директора з навчально-виховної роботи. Саме вони стежать, щоб страви готувалися із дотриманням усіх рекомендацій у технологічних картках.
Обговорюємо оновлене меню з батьками, яке затверджується щоденно.
У меню, яке розробив кухар Євген Клопотенко, 160 страв, з яких ми обираємо найсмачніші за бажанням дітей та батьків. Рекомендується вживати менше хліба, цукру, солі.
Щоденно в їдальні виставляється контрольна страва.
Поступово переходимо на здорову їжу.
Подобається нашим дітям смачна їжа!
КОРИСНИЙ КАЛЕНДАР
Що варто знати
Січень. Фокус місяця: пастернак, апельсин, квасоля, ріпчаста цибуля, картопля.
Лютий. Фокус місяця: корінь петрушки, кольрабі, буряк, часник, яблуко.
Щойно завітає весна, на прилавках магазинів з’являється зелень, а значить, ми отримуємо можливість збагатити свій раціон вітамінами. Додавайте зелень до різних страв — як теплих, так і холодних.
У квітні на вулиці стає тепліше, природа поступово прокидається, а тепле сонечко мотивує більше часу перебувати на свіжому повітрі.
Соковиті та яскраві — у травні нарешті з’являються перші в новому сезоні овочі й ягоди.
Фокус місяця: зелений горошок, редиска, полуниця, вишня і черешня, малина.
Фокус місяця місяця: броколі, кабачок, чорна смородина, аґрус, шовковиця
Фокус місяця: баклажан, помідор, солодкий перець, персик, кавун
Вересень. Фокус місяця: огірок, молода кукурудза, інжир, виноград, волоський горіх.
Жовтень. Фокус місяця: морква, гарбуз, ріпа, троянда, фундук.
Листопад. Фокус місяця: червона редька, брюссельська капуста, шипшина, айва, насіння льону.
Грудень. Фокус місяця: корінь селери, петрушка, хурма, груша, качанні капусти.