У 2020 році залучені до Реформи шкільного харчування міністерства освіти і науки, охорони здоров'я та економіки розпочали комплексну роботу над оновленням законодавства, оскільки вирішення багатьох виявлених проблем, у першу чергу, потребувало перегляду та запровадження нових норм і правил організації харчування в закладах освіти.
Вивести харчування в закладах освіти на світові норми і стандарти, забезпечити його якість мають оновлені :
- Норми та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
- Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти
- Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти
- Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти
- Методичні рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти
- Рекомендовані меню для використання в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також дитячих закладах сфери соціального захисту. Робота над розробкою нових типами меню продовжується.