У 2020 році залучені до Реформи шкільного харчування міністерства освіти і науки, охорони здоров'я та економіки розпочали комплексну роботу над оновленням законодавства, оскільки вирішення багатьох виявлених проблем, у першу чергу, потребувало перегляду та запровадження нових норм і правил організації харчування в закладах освіти.


    Вивести харчування в закладах освіти на світові норми і стандарти, забезпечити його якість мають оновлені :

    1. Норми та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
    2. Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти
    3. Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти
    4. Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти
    5. Методичні рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти
    6. Рекомендовані меню для використання в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також дитячих закладах сфери соціального захисту. Робота над розробкою нових типами меню продовжується.

    КОРИСНІПОСИЛАННЯ

    ЗНАЙТИНАС

    © 2022 . Всі права захищено. Розроблено веб-студією "Sigma"