Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в розмінуванні

    Сьогодні, 4 квітня, світ відзначає Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні. Через активні бойові дії у різних частинах країни, зростають загрози від вибухонебезпечних предметів для життя населення (мін, боєприпасів різного типу, їх уламків, розтяжок, та інш). Шкода, яку можуть завдати ці предмети, непоправна. Тому дуже важливо навчити дітей правил безпечної поведінки у разі виявлення небезпечного предмету. 

    ✅ Саме тому для дітей молодшого віку ми записали відеозаняття, яке у легкій та розважальній формі допоможе вам вберегти їх від небезпеки. У занятті розповідається, що ж таке "мінна небезпека", пояснюються головні правила поведінки. А тематичний мультик та загадки з ілюстраціями допоможуть дошкільнятам якнайкраще запам'ятати життєво важливу інформацію. 
    ? Посилання на відеозаняття: https://bit.ly/3LCHcSG

    Проведіть таке заняття для дітей молодшого віку, щоб зробити їх майбутнє безпечнішим. 

    ? А для дітей шкільного віку, рекомендуємо показати серію мультиків "Суперкоманда проти мін" (3 епізоди), в якому школярам на прикладах окремих життєвих ситуацій пояснюється правильна поведінка, що збереже їхнє життя.

    ⚠️ Чотири правила, які рятують життя. Нагадайте їх дітям:


    1️⃣ Будь уважним

    Потрібно завжди дивитися під ноги, навколо та оглядати територію для прогулянок і дитячі майданчики – вибухонебезпечний предмет можна не помітити неозброєним оком, а вони зараз можуть бути всюди.


    2️⃣ Не підходь. Побачив вибухонебезпечний предмет, або ж підозрілий, не найближайся. Тільки рятувальники можуть наближатись Залежно від


    3️⃣ Не чіпай

    В жодному разі не можна підходити та чіпати підозрілий предмет та піднімати покинути іншими речі. 


    4️⃣ Розкажи дорослим

    Потрібно сповістити дорослих, щоб вони повідомили про побачене за номером – 101. 

    Бережіть себе! 

     

    З правилами поведінки в надзвичайних ситуаціях в умовах воєнного стану можна ознайомитися в розділі ВИХОВНА РОБОТА - БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ.

    КОРИСНІПОСИЛАННЯ

    ЗНАЙТИНАС

    © 2024 . Всі права захищено. Розроблено веб-студією "Sigma"